Fönsterbyte i Stockholm

Förr eller senare är det dags. När du märker att temperaturen i bostaden sjunker trots att elementen jobbar för fullt. När oljuden utanför tränger sig in i större utsträckning än vad de gjorde förr. Och när ingen målarfärg i världen kan få dina fönster att se nya ut. Då kan det vara dags att göra slag i saken och ordna fönsterbyte i Stockholm.

Stämmer denna beskrivning på din fönstersituation? Då kan du glädjas åt att du har hamnat hos STARK! Vi utför mellan 3000 och 5000 fönsterbyten i Stockholm varje år.

Kontakta oss redan idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälp dig med dina fönsterdrömmar. Vi nås på telefonnummer 08-534 710 70 eller via email på info@starkfasad.se!

 

Fönsterbyte i Stockholm – Våra kvaliteter

På STARK är vi stolta över att ha alla de viktiga egenskaper och resurser som krävs för att vara bäst på fönsterbyten i Stockholm. Vi listar dessa nedan!

 

Erfarenhet

 Hos oss hittar du några av Stockholms mest erfarna utförare av fönsterbyten. Vi har försett huvudstadsborna med nya fräscha fönster under flera decennier, och vi planerar att fortsätta länge. Som kund av våra tjänster inom fönsterbyten i Stockholm kan du alltid räkna med att vi kan hjälpa till i alla arbetets delar. Från beställning och leverans av nya fönster till själva bytet. Vi lämnar självklart garantier både på vårt arbete och på de nya fönster som vi levererar.

 

Variation

 På STARK välkomnar vi alla olika kunder och projekt. Från fönsterbyte i Stockholms villaområden till mindre projekt i lägenheter och fritidshus runt om i stan. Vi hjälper både privata kunder och företagskunder. Så oavsett om du kommer till oss som representant för en organisation eller i egenskap av privatperson så hjälper vi dig!

 

Kvalitet

 Vi är dessutom stolta över att kunna erbjuda alla kunder marknadens bästa fönster då vi utför fönsterbyten i Stockholm. Sverige är ett av de länder i världen där temperaturen varierar mest mellan sommar och vinter. Väderväxlingarna i vår del av världen tär hårt på fönstren, och därför krävs helt enkelt fönster av högsta möjliga kvalitet.

 

Lyhördhet

 Smaken är som baken. Talesättet passar i många lägen, och fönster är inget undantag. På STARK har vi arbetat med fönsterbyten i Stockholm under många år. Vi vet att alla kunders krav och behov skiljer sig åt. Som kund hos oss kan du därför räkna med att få både hjälp och proffs-rekommendationer om fönster. En av våra starkaste drivkrafter är att just ge kunderna vad de vill ha.

-----

Välj oss för ditt fönsterbyte

Beslutet att byta fönster i din fastighet är viktigt och påverkar mer än bara utseendet. Vi på STARK förstår detta och tillhandahåller skräddarsydda lösningar. Vår expertis och erfarenhet är garanter för ett smidigt och effektivt fönsterbyte. Förutom att estetiken förbättras bidrar bytet av fönster även till en ökad energieffektivitet och minskade uppvärmningskostnader. 

Nedan förklarar vi varför du bör välja oss när behovet uppstår.

  • Personlig konsultation och behovsanalys. Vi inleder varje projekt med att noggrant sätta oss in i dina specifika behov och önskemål. Genom att kombinera din vision med vår tekniska expertis säkerställer vi att slutresultatet överträffar dina förväntningar.
  • Professionell insättning av nya fönster. Våra erfarna hantverkare ser till att ditt fönsterbyte utförs med stor precision och omsorg. Vi förstår vikten av att störa dig i ditt dagliga liv så lite som möjligt. Därför eftersträvar vi att genomföra bytet av fönster snabbt och effektivt.
  • Långsiktig investering. Fönsterbytet förhöjer inte bara utseendet på din fastighet, utan det är även en långsiktig investering. Tack vare ökad energieffektivitet blir din bostad eller kommersiella fastighet mer attraktiv för potentiella köpare eller hyresgäster. Kundtillfredsställelse Din tillfredsställelse är vår högsta prioritet. Från det första inledande samtalet till det färdiga bytet av dina fönster finns vi här för att stötta dig. Vi ser också till att du är helt nöjd med det arbete som vi utför.

Vad kostar fönsterbyte i Stockholm?

Vilket pris just ditt fönsterbyte i Stockholm landar på beror förstås på vilken typ av fönster som du väljer. Priset på varierar från billigare alternativ till mer luxuösa fönster för den som vill lägga en extra slant. När du ska följa fönster för fönsterbyte i Stockholm - Börja med att bestämma följande:

 

Vilket glas vill du ha?

Det är lätt att tro att alla fönsterglas är likadana, men så är inte fallet. Vissa fönster är uppbyggda av två glas och andra består av tre. Vanligen varierar priset mellan dessa två lösningar med ett par tusenlappar per fönster. Naturligtvis påverkas priset också av hur stora fönsterrutorna måste vara. Om du står inför ett fönsterbyte i Stockholm och väljer glas, ta med ljudnivån utanför din bostad i beräkningarna. Ett tätare fönster kan reducera bullernivåerna om du exempelvis bor bredvid en högtrafikerad väg. 

 

Energisparglas eller inte?

Kanske stöter du för första gången på uttrycket energisparglas nu. Den här typen av glas har genomgått en behandling som syftar till att åstadkomma just det som namnet vittnar om. Nämligen att spara energi inne i din bostad eller på ditt kontor. Glasen reflekterar energin så att värmen, i större utsträckning, kan stanna inomhus och inte försvinna ut genom rutan. Den här typen av glas blir allt vanligare vid fönsterbyten i Stockholm och övriga Sverige. Energisparglas är aningen dyrare än vanliga glas, men kostnaden betalas genom potentiellt reducerad energiförbrukning.

Funderar du över vilket glas som passar bäst i samband med ditt fönsterbyte i Stockholm? Kontakta oss så berättar vi mer om energisparglas och andra fönsterlösningar!

Du når oss på telefonnummer 08-534 710 70 eller via email på info@starkfasad.se.

 

Vilken typ av fönsterkarm vill du ha?

Även när det gäller valet av karm för ditt fönsterbyte i Stockholm så är fönstermarknaden mer mångfacetterad än många tror. Här kan du bland annat välja mellan aluminiumkarmar, träkarmar och så kallade PVC-karmar. Du kan läsa mer om dessa olika lösningar längre ner!

 

Skattereduktion 

Ett fönsterbyte på en villa i Stockholm räknas in under ROT-avdraget så gott som någon annan typ av reparations- och underhållsarbete. Med avdraget kan du spara hela 30% av den totala arbetskostnaden (inkl. moms). För att ta del av denna skattereduktion måste du vara berättigad för ett antal punkter.

Du kan läsa mer om ROT-avdrag för fönsterbyten i Stockholm på https://rotavdragen.se/lista/fonsterbyte-ger-ratt-till-rot-avdrag/

 

Olika typer av fönster vid fönsterbyte i Stockholm

Vi nämnde tidigare den stora variation av fönster som finns på marknaden idag. Nedan listar vi olika lösningar som kan vara bra att känna till när du ska anlita oss för fönsterbyte i Stockholm. Under respektive lösning finner du olika särdrag och fördelar som du kan ta med i beräkningarna.

 

Aluminium

Den här typen av fönster är mycket vanliga i svenska hushåll. Tack vare deras popularitet finns de i många olika utformningar och kulörer som ska matcha alla behov och hem. Oavsett om du är på jakt efter ett vridfönster eller en fast fönster-lösning för ditt fönsterbyte i Stockholm kan du räkna med att aluminiumfönster går att ordna.

Här kommer några snabba fördelar med den här typen av fönster.

 

Enkelhet

Aluminiumfönster kräver, till skillnad från vissa andra fönsterlösningar, väldigt lite underhåll i regel.

 

Hållbarhet

Aluminium är en metall som väger förhållandevis lite. Det gör att aluminiumfönster är lätta att hantera, trots att de har väldigt hög styrka.

 

Långt liv

Detta kommer förstås som en följd av ovanstående punkt. När vi utför fönsterbyte i Stockholm med aluminiumfönster lär vi inte behövas på adressen på ett långt tag. Den här typen av fönster kommer att hålla under många år framöver.

 

Kombinationsmöjligheter

Vissa människor vill prompt ha träfönster, men vill samtidigt uppnå samma styrka som med ett fönster av aluminium. Tack vare att dessa fönster är så eftertraktade så finns idag s.k. kombinationsfönster att välja då man står inför fönsterbyte i Stockholm. Trä på utsidan, för syns skull. Aluminium på insidan, för täthetens skull. Ganska smart va?

 

Takfönster

Det finns inga typer av fönster som så effektivt ordnar ljusinsläpp i lägenheten, villan eller på kontoret på samma sätt som takfönster gör. Alla som har befunnit sig i en fastighet med takfönster förstår vad vi menar. Eftersom människors har ett stort behov av ljus i vardagen för att må bra så kan faktiskt den här typen av fönsterlösningar göra ett ordentligt lyft för välmåendet.

 

Takfönster som investering

Det är förstås långt ifrån alla människor som har lyxen att ha tillgång till takfönster i vardagen. För att möjliggöra takfönster måste ju bostaden eller kontorslokalen ha access till just ett tak. Däremot vet vi på STARK, genom våra många arbeten med fönsterbyten i Stockholm, att det finns mycket outnyttjad potential i många fastigheter. I de lägen då de skulle vara möjligt att införskaffa takfönster är detta någonting som vi starkt rekommenderar. Det kommer göra så att ljusinsläppet i lokalerna blir betydligt större. Dessutom kommer det att vara en lönsam investering, då bostäder och kontor med takfönster är mycket eftertraktade.

Har du takfönster som behöver bytas ut? Vi ordnar nya takfönster till dig genom våra tjänster inom fönsterbyte i Stockholm. Det är av särskilt vikt att just dina takfönster håller måttet vad gäller kvalitet och tätning. De utsätts nämligen av större påfrestning från nederbörd än vertikala fönster eftersom de till viss del är vinklade mot himlen.

 

Takfönster av olika slag

Det finns inga universallösningar vad gäller takfönster. De kommer nämligen i flera olika utformningar, storlekar och varianter. Här listar vi några av de vanligaste lösningarna när vi utför fönsterbyten i Stockholms tak.

Pivåfönster

En smidig och populär lösning som innebär att man öppnar fönstret genom rotation. Fönstret vrids kring två vågräta tappar och öppnas vanligen så mycket som 180 grader.

Överkantshängda fönster

Det överkantshängda (eller topphängda) fönstret är en enkel fönsterlösning som finns i väldigt många hus. De är mycket populära i både källare och som takfönster, och därför mycket vanliga när vi på STARK utför fönsterbyten i Stockholm.

Takkupor

Den här lösningen skiljer sig från mer traditionella takfönster. Här har fönstret en välvd eller pyramidformad struktur, och det är särskilt populärt då taket i fråga är plant eller har väldigt liten lutning. För den som önskar få denna lösning vid fönsterbyte i Stockholm kan vi erbjuda såväl låsta som öppningsbara kupor.

Vill du veta mer om takfönster eller våra tjänster inom fönsterbyten i Stockholm?

Kontakta oss på telefonnummer 08-534 710 70 eller via email på info@starkfasad.se  

 

PVC

Man kan inte diskutera fönsterbyten i Stockholm utan att nämna PVC-fönster. Denna fönsterlösning har på senare år blivit mycket populär, och allt fler svenskar väljer den när det är dags för nya fönster till bostaden.

 

Underhållsfritt

Populariteten hos PVC-fönster, som även går under namnet plastfönster, beror till stor del på att de är närmast underhållsfria. Det kan tyckas märkligt att just fönster av plast tillhör de mer hållbara lösningarna på marknaden. Men då ska man komma ihåg att den här typen av plast är speciellt utvecklad för att hålla så länge som möjligt.

 

Energisnålt

I tider då miljömedveten växer hos människor är klimatsmarta lösningar oerhört eftertraktade inom alla branscher. Detta gäller även inom fönsterbyten i Stockholm. PVC-fönster är gjutna i flera olika lager för att kunna isolera så bra som möjligt. För den som vill ha riktigt täta fönster och på så vis behålla värmen inom bostaden i Stockholm är detta en bra lösning vid fönsterbyte.

 

När du ska byta till PVC-fönster

Står du inför ett fönsterbyte i Stockholm och har nu bestämt dig för att skaffa PVC-fönster? Bra beslut. Det är en hållbar och inte överdrivet kostsam lösning som kommer att göra att fastigheten ser betydligt fräschare ut.

Här kommer två snabba punkter som du kan fundera över inför ditt fönsterbyte i Stockholm.

 

Ett eller två glas?

Precis som med andra typer av fönster så går det att skaffa PVC med dubbla eller tredubbla glas. Ta därför en funderare över ljudnivån utanför din bostad eller ditt kontor. Ligger din villa nära en hårt trafikerad väg? Då kan det vara läge att parera ljudet med ett extra glasskikt. Bor du i ett betydligt lugnare område? Då räcker det förmodligen med en två-glas-lösning. Det är viktiga frågor att ställa sig inför fönsterbyte i Stockholm.

 

Komplettera med energisparglas?

Som vi tidigare har nämnt så tillhör PVC-fönster några av de mest välisolerade lösningarna på marknaden. Sannolikt kan de spara dig en slant av energikostnaden om du väljer PVC vid ditt fönsterbyte i Stockholm. Om du dessutom vill möjliggöra för ännu mer energisparande så kan vi sätta in energisparglas i ditt fönster. Den här typen av glas är försedda med ett ytterligare skyddande lager. Detta lager gör så att värmen kan hållas inne i fastigheten i större utsträckning än med andra glas.

 

Träfönster

Nog för att teknikutvecklingen ständigt gör att nya, effektiva fönsterlösningar träder in på marknaden. Men sett till utseende så är det svårt att slå robusta och välskötta träfönster på fingrarna. Träfönster har funnits i hundratals år, vilket gör det till den ohotat äldsta fönsterkonsten som finns. De slits förstås mer än exempelvis aluminiumfönster och de kräver därför underhåll emellanåt. Men trä har en naturlig styrka som gör att dessa fönster kan stå pall för väder och vind under lång tid. Det är den naturliga kvaliteten och det vackra utseendet som gör att träfönster fortsatt är populära vid fönsterbyten i Stockholm.

 

Ett första möte med STARK inför fönsterbytet i Stockholm

Vårt mål är att göra processen så smidig som möjligt för dig som kund. När du tar kontakt med STARK för den här tjänsten får du först och främst besök av en fönstermästare. Han eller hon tar en titt på den nuvarande fönstersituationen och börjar planeringen för fönsterbytet i Stockholm. Detta besök, som vanligen tar ca 2 timmar, är självklart kostnadsfritt. Under mötet kommer vi med förslag på vilka fönster som skulle passa i just din fastighet. Detta gör förstås att du själv slipper ta dig till en bygghandel för att utse fönster inför fönsterbytet i Stockholm. Slutligen får du ett kostnadsförslag som du sedan, i lugn och ro, kan fundera över innan du ger besked till oss.

 

Fönsterrenovering eller fönsterbyte i Stockholm?

Det är inte alltid helt nödvändigt att byta ut fönstren för att få ny kvalitet och uppfräschat utseende. Förutom att vi utför fönsterbyten i Stockholm erbjuder vi därför också tjänster inom fönsterenovering. Tack vare att vi på STARK har ett nära samarbeten med fönsterentreprenörer så är vi vana vid att utföra renoveringsprojekt. Eftersom vi inte är bundna till någon leverantör kan vi anpassa såväl teknik, material och system utifrån era behov och önskemål. Den här typen av jobb går ofta ut på att vi målar, renoverar fönsterkarmar och/eller byter ut glaspartier.

Det är viktigt för oss att komplettera våra tjänster inom fönsterbyte i Stockholm med renoveringstjänster. Inte minst eftersom byte av fönster inte är ett alternativ för vissa byggnader. Kulturfastigheter är ett sådant exempel. För många kulturfastigheter finns ofta inga andra alternativ än renovering. Under den här typen av arbeten jobbar vi förstås med ursprungliga hantverksmetoder och material.

 

Frågor och svar om fönsterbyte i Stockholm

För oss på Stark är det många aspekter av fönsterarbete som är självklara. Vi jobbar trots allt med att byta fönster i brf i Stockholm dagligen. För de flesta andra människor är dessa saker förstås mindre uppenbara. Fönsterbyte i Stockholm är trots allt ett projekt som man inte behöver utföra alltför ofta. I detta textavsnitt vill vi berätta om några grundläggande saker som kan vara bra att känna till om den här typen av fönsterprojekt. Vi kommer att presentera dessa genom några av de vanligaste frågorna som ställs.

Om du vill komma i kontakt med Stark i Stockholm för att begära gratis offert på ditt fönsterbyte – Hör av dig till oss via telefon, mail eller vårt kontaktformulär redan idag!

 

Finns det energismarta fönster att välja vid mitt fönsterbyte i Stockholm?

Svar ja. Faktum är att det, under de senaste decennierna, har hänt en hel del på fönsterfronten. Idag finns en lång rad lösningar att välja mellan. När du tar hjälp av oss på Stark Fasad för att byta fönster i er brf i Stockholm så kommer vi gå igenom detta noggrant innan beslut fattas. Till dess kan det vara bra att känna till att alla glas har ett så kallat U-värde. Detta värde talar om hur bra isoleringsförmåga som glaset har. Det vill säga; hur väl fönstret kommer att kunna hålla värmen på plats inne i fastigheten. Ju lägre värde, desto bättre isolering. Om ni ska byta fönster i en brf i Stockholm som ligger i ett läge där det utsätts för mycket ”väder” – ja, då är det bra att sikta på en lösning med relativt lågt värde. Återigen, detta gås igenom betydligt djupare när du kontaktar oss på Stark i Stockholm för fönsterbyte.

 

En variation av fönster

Vi stannar kvar en aning på ämnet om olika typer av fönster. Detta är nämligen viktigt när man står inför, eller funderar på att genomföra, fönsterbyte i Stockholm. För den som ska byta fönster i brf i Stockholm kan det kännas självklart att en och samma lösning ska pryda hela huset. När man arbetar med den här typen av renoveringar är det dock inte lika självklart. Det som man frågar sig innan projektet genomförs är vilka behov som fönstren ska fylla. Vad som finns utanför huset kan ju variera kraftigt beroende på vilket läge fönstret pekar.

Söderläge

Söderläge är något som man gärna skyltar med i bostadsannonser. Lägenheter i detta läge, särskild med balkong, är ofta mycket populära. Vad man däremot kan konstatera är att de också tenderar att bli väldigt varma under sommarhalvåret. När det gäller fönsterbyte i Stockholm kan det därför finnas anledning att välja en lösning som är specialanpassade för att ge en behaglig temperatur även under årets varmaste månader. Sådana finns, och sådana arbetar vi på Stark i Stockholm med när vi utför fönsterbyte!

Trafik

Det är inte ovanligt att en brf i Stockholm som vill byta fönster har hård trafik på ena sidan huset och lugn på andra. Säga vad man vill om Sveriges huvudstad men trafiken finns sannolikt inte på de allra flesta människors favoritlista. Påverkansgraden för de som bor med fönster mot trafik kan dock reduceras. Den kan reduceras tack vare fönster som är specialutvecklade för att minska ljud. Det finns olika ljudreducerande glas som passar alldeles utmärkt då situationen ser ut som ovan. 

Ta hjälp av Stark i Stockholm när din brf ska byta fönster. Vi ser till att leverera de bästa ljudreducerande fönstren på marknaden till ett bra pris!

 

Genomförs fönsterbyte i Stockholm på vintern?

Om du tar hjälp av oss på Stark så är svaret tveklöst JA. Behovet av fönsterbyte i Stockholm är stort och det är stort året om. Vi utför arbeten året om för att alltid kunna ge våra kunder vad de behöver. Eftersom vi byter fönster i en brf i Stockholm snabbt och effektivt behöver kallt vinterväder inte bjudas in i byggnaden allt för länge. Dessutom genomförs arbetet i regel då boende ändå befinner sig på jobb och/eller skola. Arbetet märks knappt av – ja, förutom att man får njuta av nya fina fönster då man kommer hem då, förstås!

 

Vilka färger kan jag få på mina fönster?

Smaken är som baken när det kommer till det mesta. Fönster är på inga sätt ett undantag. Det allra vanligaste är att man har vita fönster men på Stark stoppar vi inte där. När vi byter fönster i en brf i Stockholm är vi lyhörda för önskemål och kommer gärna med tips angående färger.

Vill du veta mer om våra tjänster inom fönsterrenovering eller fönsterbyten i Stockholm?

Välkommen att kontakta oss på STARK på telefonnummer 08-534 710 70 eller via email på info@starkfasad.se!

 

När bör jag genomföra fönsterbyte?

Som med så många andra renoveringsarbeten är det svårt att säga generellt när ens fönster bör bytas ut. Många faktorer spelar in. Man brukar dock säga att fönster håller mellan ungefär 30 och 50 år beroende på dess material. Aluminium är i regel mer hållbart medan trä och plast håller något kortare tid. En komponent som kan spela in i hur fort fönster slits ut – och således med vilket fall byggnaden behöver fönsterrenovering – är i vilken grad som fönstren påverkas av väderförhållanden. Är de, under många år, hårt belastade av vind, regn eller kanske till och med havsvatten så kan renovering krävas tidigare än vad snittet säger.

Om vi bortser från den genomsnittliga tidsaspekten för fönsterbyte så finns det ett sätt som är vattentätt när det gäller svar på renoveringsbehov. Nämligen att ta kontakt med en professionell fönsterfirma i Stockholm som enkelt kan bedöma om fönsterbyte behövs. På Stark erbjuder vi gratis granskning och konsultation till alla kunder i Stockholm som funderar på fönsterbyte.

 

Hur lång tid tar fönsterbytet i Stockholm?

Tiden som ett fönsterbyte i Stockholm tar kan variera och det är flera aspekter som påverkar arbetet. Till att börja med påverkar förstås mängden fönster hur lång tid bytet tar för ex. en bostadsrättsförening. På Stark fasad i Stockholm brukar vi räkna med att fönsterbyte i en brf tar 1-3 dagar / lägenhet, där mängden fönster som ska bytas är den mest avgörande komponenten.

Därefter är tillgängligheten till fönstren som ska bytas en komponent som spelar in för hur lång tid projektet kommer att ta. När man tar hjälp av en professionell fönsterfirma – som Stark – kan man räkna med att ett brett utbud av redskap och maskiner gör även de mest svåråtkomliga fönster åtkomliga.

 

Författare av texten:

Stefan Karlsson

Titel: VD

Utbildning:

Bygg & Anläggningsteknisk utbildning

Murning & Putsning Klass 1

Arbetat med fasadrenovering sen 1994

Min profil på LinkedIn

linkedin.com/in/stefan-karlsson-87646959

 

Fönsterbyte Eskilstuna

Fönsterbyte Södertälje

 

Sidan uppdaterades senast: 2024-02-07

Våra tjänster

Rött Tegel

Fasad

Vi erbjuder professionella lösningar för att renovera, bygga om eller bygga nytt för att förbättra utseendet och funktionaliteten på en byggnad.

Starkfasad Balkonger

Balkong

Balkongen är en relativt utsatt del av ett hus och behöver, precis som resten av fastigheten underhållas för att hålla så länge som möjligt.

Starkfasad Fönster

Fönster

STARK byter årligen ca 3-5000 fönster åt olika kunder. Ett fönsterbyte eller renovering av befintliga fönster kan bidra till att en fastighet sparar energi, vilket i sin tur blir fördelaktigt både miljömässigt och ekonomiskt.

Tak

Tak

Ett taks välmående och konstruktion påverkar hela fastigheten. Därför är det viktigt att projekteringen är noggrant genomförd för ett så bra och hållbart resultat som möjligt.

Fasad

För en trygghet i hela affären

Som ett bolag inom Fasadgruppen kan vi erbjuda expertkunskap för hela fastighetens yttre skal. Vi arbetar hållbart, lokalt och med stor hantverkskunnighet. Vårt mål är att förse er med världens främsta exteriörer.

Referenser

Jobba hos oss

Hos oss arbetar många människor i olika åldrar, med varierande ursprung, olika arbetsuppgifter och erfarenheter. Vårt arbetsområde sträcker sig över hela Sverige.

Gå till vår karriärsida
Jobba Hos Oss Fasadgruppen