STARK får nytt systerbolag i Västsverige

Fasadgruppen Sverige befäster sin position som marknadsledare inom fasadbranschen och blir nu störst, inte bara till geografisk täckning utan även till omsättning. Genom förvärv av Johns Bygg & Fasad, med säte i Göteborg, så fortsätter den strategiska tillväxten.

Johns omsätter ca 120 Mkr och har ca 50 anställda. Bolaget arbetar i med utvändig renovering med rötterna i det traditionella mur- och putshantverket. Johns är ett gediget entreprenörsföretag, väletablerat i Västsverige, innovativt, med en bred kompetens och en stabil ekonomi. 

Bolaget kommer fortsätta driva och utveckla verksamheten, som tidigare, och ta ännu starkare position i väst. Ledningen kommer att vara kvar och ska ingå och verka inom Fasadgruppen. 

Alla våra kunder får nu än bättre tillgång till Fasadgruppens resurser och tjänster. Vi är tidigare etablerade i Stockholm, Uppland, Mälardalen hela vägen ner till Blekinge, Småland och Skåne.

Fasadgruppen omsätter nu ca 575 Mkr och sysselsätter ca 300 anställda, en storlek som förstås också ger trygghet för våra viktiga anställda inom Fasadgruppen.

 

”Äntligen! Att få sätta vår flagga i Västsverige har länge varit ett viktigt strategiskt mål, att vi nu kan göra det ihop med Johns, en mycket kompetent fasadentreprenör, det känns otroligt bra.”, berättar Mikael Karlsson, VD och huvudägare i Fasadgruppen

”Fantastiskt spännande att bli en del av Fasadgruppen. Vi får fortsätta vår resa ihop med fler rejäla och kompetenta fasadbolag. Vi kan förbättra vårt erbjudande till kunderna och vi kan skapa mer trygghet för personalen”, känner Pål Warolin, VD i Johns Bygg & Fasa