STARK får prestigefyllt uppdrag att återställa Grand Hotel

Grand Hotell invid Strömkajen är en av Stockholms klassiska landmärken, med Stockholms Slott, Riksdagshus och Kunliga Operan som utsikt. Hotellet har förstås en viktig plats i historien som bara byggs på med åren, vartefter fantastiskt spännande besökare har tagit på hotellet.

Självklart har också hotellet en viktig funktion som värd i många formella och officella sammanhang, i statens, hovets eller i näringslivets tjänst. Viktig är den också för besöksnäringen i staden som för restaurang och nöjeslivet.

- Vi på STARK har fått uppdraget att återställa fasaderna till den ursprungliga formen, med ursprungliga material och hantverksmetoder, berättar Carl Cederqvist, projektledare för STARK. 

- Det blir ett mycket krävande uppdrag, både hantverksmässigt och tidsmässigt, tycker Per Österlin, Entreprenadingenjör på STARK. Vi gör det mitt i pågående hotellverksamhet och har många moment som ska samorndas på begränsade ytor.

- Det här uppdraget är krävande och därför är vi extra stolta över att STARK har fått uppdraget, berättar Mikael Karlsson VD på Fasdagruppen i vilket STARK ingår. - Det har varit en lång urvalsprocess men de provuppdrag vi utfört har nog varit avgörande, men även att man uppskattar både vår storlek och breda kompetens.

- En spännande tid väntar, nu laddar vi med massa energi över jul- och nyår, avslutar Carl Cederqvist, så vi kan köra 110% på ett fantastiskt roligt uppdrag!

- God Jul och Gott Nytt År, hälsar våra tre musketörer på Grand, i en gememsam i kör! 

 

Ett av Stockholms viktiga landmärken