Nya kvarter i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik

Ur askan i elden växer en helt ny stadsdel upp i Gustavsberg, ute på Värmdö. Hela området utgör det tidigare fabriksområdet för porslinstillverkningen, som varit ortens huvudnäring och varumärke under mycket lång tid. Gustavsbergs Porslinsfabriker har varit en viktig del av den industriella utvecklingen i Sverige. 

Ikano bostäder skapar helt nya hem mitt i det gamla fabriksområde. Kvarteren Dekorera med 139 lägenheter, består av ett 13-våningars punkthus asmt tre stycken låghus anslutet i ett grönskande gårdsområde. Kvarteren kommer ha ett varierande tema för att skapa en rymligare och mer levande stadskänsla.

Förutom att vi ansvarar för de moderna fasadsystemen som ska monteras så har vi med fallskydd, mastklättrande plattformar och ställning i vårt uppdrag. Vi testar en helt ny modell där vi ersätter de traditionella fallskydden med mastklättrande plattformar. 

- Ett spännande projekt där vi får delta i hela processen, tycker Stefan Karlsson, VD för STARK Fasadrenovering och fortsätter. Här får vi driva samtliga kvarteren och är involverade redan från stomresningen. Här får vi chansen att testa ett helt nytt upplägg.

- Vi har redan rest våra mastklättrande plattformar runt punkthuset, berättare Lars Erkisson ansvarig på STARK Hyrställningar. De fungerar under stomresningen som fallskyhdd och finns sen tillgängliga för alla de arbetsgrupper som ska arbeta på utsidan. Det blir spännande att utvärdera den här modellen. 

Stomresningen har börjat redan och projektet kommer att fortgå under resten av året. 

 

139 lägenheter i en härlig småstadsmiljö med grönskande gård

 

 

En riktigt härlig skärgårdsvy får man från höghuset i Dekorera!

 

 

Ny metodik testas med våra klätterplattformar. De följer stommen upp 13 våningar istället för traditionella fallskydd