Fasadgruppen övertar Murpoolen i Skåne

Förvaltaren har drivit verksamheten och efter förhandling står nu klart att Fasadgruppen fullt övertar verksamheten in i nystartat dotterbolag; Murpoolen i Skåne AB

 

Fasadgruppen som är Sveriges geografiskt största fasadkoncern växer nu ytterligare genom ett snabbt övertagande av verksamheten i Murpoolen Morgan Olsson AB, med säte i Staffanstorp, som försattes i konkurs den 14 mars i år.

Konkursförvaltaren har sedan konkursen drivit verksamheten och efter förhandling är det nu klart att Fasadgruppen fullt övertar verksamheten i sitt nya dotterbolag; Murpoolen i Skåne AB. Personalen erbjuds också fortsatt anställning i det nya bolaget. VD blir Mats Karlsson, tillika VD i systerbolaget AB Karlssons Fasadrenovering, samt ledamot i styrelsen för Fasadgruppen.

Murpoolen i Skåne kommer att omsätta ca 30 Mkr och ha ca 20 anställda och ett fortsatt fokus på murat och putsat byggande. Produktionen ska drivas ihop med tidigare ledning och anställda.

Genom övertagandet kompletterar vi vår befintliga verksamhet i Skåne och Öresund samt behåller viktig kompetens. Vi ska förstås, på bästa sätt vi kan, försöka att bistå både kunder, leverantörer och partners som drabbats i konkursen och minimera de skada som uppstått.

Fasadgruppen, som koncern, återställer förstås både en ekonomisk trygghet som ett kvalitets-mässigt utförande, inom Murpoolen i Skånes framtida verksamhet. Förvärvet följer också mycket väl Fasadgruppens strategiska tillväxtplan.

Fasadgruppens tillväxtstrategi är tydlig, vi ska bli större och genom detta stärker vi ytterligare vår position i Malmö som i hela Skåne- och Öresundsregionen. Extra glädje är att få behålla kunnigt hantverk och förstås hjälpa viktiga kunder”, berättar Mats Karlsson, Fasadgruppen och VD i Karlssons Fasadrenovering samt Murpoolen i Skåne

"Efter de tunga veckor som passerat så är det otroligt skönt att vi nu får kliva in i ett större sammanhang, där vi också får chansen att utveckla verksamheten och samtidigt trygga tillvaron för våra anställda och kunder", känner Morgan Olsson, tidigare ägare i tidigare Murpoolen, som nu blir kvar i ledningen av Murpoolen i Skåne