Brf Slussporten får glimmer av STARK

Centralt i Åkersberga i Österåkers kommun bygger Peab nu "Brf Slussporten", som består av 58 nya lägenheter fördelade på tre huskroppar. Det är den sista av tre etapper och kommer således också innebära ett färdigställande av ett bostadsområde med tillgång till det bästa av två världar. Dels närheten till gröna stråk längs vackra Åkers kanal, men också närhet till Åkersberga Centrum för handel, nöje och goda kommunikationer till Stockholm. 

Husen skall förses med moderna fasadsystem, väl isolerade och med ett putsbruk där en glimmerblandning kommer att ge fasaderna en extra lyster. Färgskalan är vit och ljusgrå med inslag av terrakotta- och ockrafärgade kulörer. Fönstren är särskilt utformade så att du inte ska störas av trafiken. För att husen ska få en säregen och vacker fasad som känns igen på håll har fönstren mot söder bundits ihop i glaspartier i två våningar med färgade blindfönster.

- Vi är glada för att PEAB har valt oss på STARK att slutföra projektet. Det är som alltid tuffa krav och här var det också viktigt att kunna komma igång snabbt, berättar Stefan Karlsson VD för STARK Fasadrenovering. 

- Ja, det är ett uppdrag där ställning ska upp omedelbart, redan nästa vecka (läs v.45-17) och sen löpande på alla hus redan till vecka 49. Sen börjar vi jobba med fasaderna, säger Sanger Kader som är ansvarig projekledere för STARK Fasadrenovering och fortsätter. Det är också ett uppdrag som går över den kalla vinterperioden, vilket alltid ställer extra krav på oss i murat och putsat byggande.

- Du får hålla verkligen hålla värmen i vinter då, flikar Stefan in och berättar. Vi har haft många roliga och spännande projekt ihop med PEAB. Men det har faktiskt varit ett tag sen vi gjorde något ihop. Så därför är det extra roligt att vi hittat former för ett samarbete igen. 

 

 

58 lägenheter i en vacker småstadsmiljö invid Åkers Kanal
Moderna fasadsystem med glimmer i putsbruket, vackert!